Despre LTEC

ȘCOALA NOASTRĂ ÎN IMAGINI

MISIUNEA ȘCOLII

    “Dezvoltarea în parteneriat cu comunitatea locală a unui mediu favorabil   învăţării, în care elevii să respecte și să promoveze adevăratele valori naționale, să beneficieze de șanse egale de dezvoltare ca personalitate și să se pregătească pentru integrare activă în mediul profesional, social și familial”.

VIZIUNEA SCOLII

            Liceul Tehnologic “Elena Caragiani” își propune formarea unui viitor absolvent bine educat și instruit, capabil de adaptare pe piața muncii, implicat permanent in propria devenire ca OM util societății  vizate vor fi:
             TINTELE STRATEGICE

  • Dezvoltarea bazei materiale și atragerea de resurse financiare;
  • Dezvoltarea profesională a resurselor  umane  ale  școlii  care să conducă la dezvoltarea personală , dar și a managementului unității școlare.
  • Dezvoltarea parteneriatului educațional și social pentru formare profesională în scopul îmbunătățirii inserției socio -profesionale a absolvenților.
  • Implementarea unor programe de informare /prevenire/prevenție în problema absenteismului/abandonului școlar, pentru elevi, părinți și alți beneficiari indirecți ai educației.

  PERSONALITATEA ELENEI CARAGIANI

Elena Caragiani-Stoenescu s-a născut pe 13 mai 1887 și a fost prima fată a unui medic cunoscut la acea vreme, Alexandr u Caragiani, și a Zeniei Caragiani. Se cuvine o precizare: Elena Caragiani şi-a luat întâi licența în Ştiinţe Juridice în 1913. În aceeaşi perioadă însă ea s-a îndrăgostit de pilotaj, astfel că în 1912 a realizat primul zbor alături de căpitanul Mircea Zorileanu. În paralel se interesa de zbor şi a avut discuții în acest sens cu multe nume importante, inclusiv cu Andrei Popovici care îi devine mai târziu chiar cumnat. Se spune de asemenea că a fost martora zborului istoric al lui Aurel Vlaicu. 

  • Primul său zbor l-a efectuat în anul 1912 cu un avion Wright adus special în țară pentru școlarizarea piloților, însoțită de profesorul său de echitație și de cel care a sprijinit-o permanent, cumnatul său, Andrei Popovici, viitor general de aviație, iar brevetul de pilot aviator cu numărul 1591 din 22 ianuarie 1914 i-a fost eliberat de Federația Aeronautică Internațională la 22 ianuarie 1914, în Franța, după ce a urmat Școala de pilotaj a Ligii Naționale Aeriene de la Băneasa, fondată de prințul Valentin Bibescu și apoi Școala civilă de aviație a lui Roger Sommer, care funcționa la Mourmelon le Grand (Paris) (1913). Deoarece autoritățile române nu i-au admis să zboare Elena Caragiani pleacă în Franța și devine primul corespondent de război din lume, care scrie „reportaje din avion”. Ulterior face o deplasare în America, pentru a participa la survolarea oceanului alături de piloții americani (26 februarie 1914). Revenită în țară în 1916, deși autoritățile române nu i-au admis să zboare ca pilot, au acceptat-o ca infirmier la Iași și, ulterior, la Tecuci. Fără să mai aștepte sfârșitul războiului, se hotărăște să plece iar în Franța, pentru a-și relua cariera de reporter, unde se căsătorește cu avocatul Virgil Stoenescu și se stabilește la Paris. Când se îmbolnăvește de tuberculoză, revine în țară unde își află sfârșitul. Este înmormântată într-o criptă la Cimitirul Bellu.