Fake KNow MOre

  • Activitatea “Modul în care reacționez. Cum ne influențează rețelele de socializare starea de bine și sănătatea mintală” s-a desfășurat pe data de 27.05.2024, profesor coordonator Mardare Liliana. Au participat elevi de la clasele a XIB, XIC, XCp, precum si doamna prof. Boiangiu Eugenia. Această temă face parte din Programul Educațional Fake KNow MORE dezvoltat de ADFABER România.
    Lumea noastră este în continuă schimbare, în parte datorită dezvoltării rapide a noilor tehnologii – internetul, rețelele de socializare și inteligența artificială. Accesul continuu la cantități mari de informații online ne face din ce în ce mai vulnerabili la fenomene precum dezinformarea. Această problemă afectează nu numai adulții, ci și copiii și tinerii.
    Rețelele de socializare au un impact semnificativ asupra modului în care ceilalți ne văd, astfel încât rolul pe care acestea le joacă în societate nu poate fi trecut cu vederea atunci când discutăm despre starea de bine a tinerilor. În mediul social – din care fac parte și rețelele de

socializare – copiii, tinerii și adulții au parte de interacțiuni atât pozitive, cât și negative. Pe de-o parte, Internetul este un loc în care poți „întâlni” o mulțime de oameni, te poți prezenta altora și poți trăi multe evenimente plăcute. Pe de altă parte, lumea rețelelor de socializare ne expune unei judecăți constante și stresului rezultat din acest lucru. Oare va aprecia cineva postarea mea? Câți vor fi de acord cu felul în care arăt? Oare prietenilor mei le va plăcea ultima mea fotografie, sau va fi judecată? Întrebările de acest gen au un impact semnificativ asupra modului în care ne simțim, nu numai în relațiile cu alte persoane, ci și cu noi înșine. După cum putem observa, mediul online ne afectează și stima de sine.
Obiectivul acestei activități a fost acela de ajuta elevii să recunoască și să combată o știre falsă.